EXCLUSIV  Alexa Ioana de la Polymer Clay Art, interviu. Cum arată cadourile de care nu vrei să te desparți

foto
foto

Cum arată cadoul perfect? Cu siguranță, trebuie să fie personalizat ca să reflecte un anumit lucru pentru omul căruia îl dăruiți. Am aflat recent răspunsul, când am dat de Alexa Ioana de la Polymer Clay Art, o tânără foarte talentată care dă viață unor bucăți de argilă.

Tu îi dai o fotografie cu omul pe care vrei să-l impresionezi, iar Alexa Ioana se ocupă de restul, adică realizează o statuetă a personajului din imagine. Și rezultatul este atât de frumos încât nu-ți mai vine să-l faci cadou! De ce să nu ai tu, pe noptieră, omul care ți-e drag? Soluția ar fi să dai comandă de două statuete și Alexa Ioana rezolvă lucrurile. Dar haideți să o cunoaștem pe tânăra care, în circa trei zile, face niște cadouri de care cu greu te mai poți despărți.

Interviu cu Alexa Ioana de la Polymer Clay Art

DC News: Să facem cunostință. Cine face aceste minunății personalizate?

Alexa Ioana: Bună ziua și La mulți ani în primul rand, să avem un 2019 frumos, cald, cu bucurie interioară! Sunt Alexa Ioana,  responsabilă de crearea mini-personajelor. După ce am explorat diverse domenii (psihologie, literatură, filosofie, pictură), care inevitabil mi-au "modelat" caracterul, am ales două arii înspre care mi-am focusat toată energia și care acum sunt parte din viața mea de zi cu zi: modelarea de statuete în proiectul meu Polymer Clay Art și cântatul ca vocalistă într-o trupă clujeană de muzică rock.

(w670)

DC News: Din ce sunt făcute statuetele?

Alexa Ioana: Statuetele sunt realizate din argilă polimerică, marca Fimo. E un material ușor de modelat, similar cu plastilina. Ca multe alte idei geniale, acest material a fost descoperit din greșeală, de o creatoare de păpuși Käthe Kruse în anul 1930, ca un posibil înlocuitor pentru compușii din plastic care se găseau greu după război. Nu i-a folosit în crearea de păpuși, însă l-a dăruit fiicei sale, poreclită Fifi, care realiza bijuterii. Brandul a fost preluat de Eberhard Faber și azi poartă numele de Fimo.

(w670)

DC News: Cât durează să faci o statuetă?


Alexa Ioana: Durata media de realizare a unei statuete este între 2-5 zile, în funcție de complexitate. Pentru a asigura durabilitatea produsului final, construiesc o armatură, apoi, pe masură ce modelez, folosesc cuptorul pentru polimerizarea lucrării. Aspectul final este de obiect ceramic.

DC News: De unde a venit pasiunea pentru astfel de obiecte mici și lucrate în detaliu?


Alexa Ioana: Am descoperit acest hobby din...greșeală. Acum aproximativ 8 ani, am primit de la un prieten drag un cubuleț de Fimo, de culoarea lavandei, cu mesajul: "Vezi ce poți face cu asta". Așa s-a nascut prima mini-chitară breloc, iar de acolo, am tot explorat, m-am documentat din diverse surse și astfel am învățat tehnici specifice. Țin minte că la început, după ore întregi în care stăteam doar eu, față în față cu o bucățica de argilă, reușind să îi dau o formă finala, aveam dificultăți în a dărui apoi clienților produsul. Mă atașam. Acum însă mă simt fericită că această pasiune mi-a generat idei noi și le văd cum înfloresc. Planul meu pe anul acesta este să realizez și alte obiecte, precum castele de poveste, jurnale 3D, brățări millefiori, personaje artistice.

(w670)


DC News: Care a fost cea mai mare provocare în materie de cerințe pentru figurine personalizate?

Alexa Ioana: Cea mai mare provocare a venit recent, de la o prietenă care m-a întrebat dacă pot realiza un colier cu dragon, precum cel purtat de celebra Daenerys în filmul Game Of Thrones. Nu știu ce a fost în capul meu, am răspuns rapid: Da, firește că pot. Ei bine, din acel punct, trecând prin mult studiu, documentare, am reușit sa creez colierul cu Dragon, care mai apoi a adus și alte coliere, iar mie mi-a generat multă bucurie pentru cei care le poartă. Știu că vor mai apărea multe provocări și le aștept cu încredere. Prin modelaj, am învățat o lecție importantă și vreau să o transmit tuturor celor care au un hobby: explorați partea creativă din voi, nu renuntați, oricate piedici ar apărea, pentru că de cele mai multe ori, acel hobby în care nu investim suficient e chiar ancora noastră, stâlpul de rezistență pentru orice ne aduce viață.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel