Alex Coita, reacţie după moţiune: Premieră în ultimii 30 de ani. Victor Ponta a pus umărul masiv

Alex Coita
Alex Coita

Politologul Alex Coita a reacţionat după moţiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul condus de Viorica Dăncilă şi a menţionat că asistăm la o premieră în ultimii 30 de ani. 

"Astăzi am asistat la o premieră în 30 de ani de istorie recentă a României: primul succes al unei moțiuni de cenzură inițiate și susținute de altcineva în afară de PSD.

Este și a doua moțiune de cenzură la trecerea căreia Victor Ponta a pus umărul masiv. De altfel, pe alocuri, dezbaterile de azi au părut o răfuială internă între PSD și Ponta, cu PNL și USR pe post de galerie.

PSD este obligat să meargă până la capăt cu candidatul Viorica Dăncilă. Dacă social-democrații cad pradă cântecelor de sirenă ale lui Ponta, acum în ajunul campaniei, se va alege praful de partid. Sau cel puțin formațiunea va intra într-o zodie a haosului. PSD trebuie să pună batista pe țambal și să amâne concluziile până în iarnă.

PNL trebuie să-și asume guvernarea, cu PM Ludovic Orban. Asta este soluția corectă, democratică, onestă față de români. Acum e momentul să arate ce pot.

Alegerile anticipate ar fi soluția ideală pentru PNL și USR, aflate pe val. Dar această formulă nu a fost pusă niciodată în practică în ultimii 30 de ani. Și există un motiv pentru asta. Cu alte cuvinte, șansele pentru anticipate sunt foarte mici.

Totuși, dacă lui Klaus Iohannis îi reușește asta, promit că îmi schimb părerea despre el. Urmăresc, cu atenție dar fără îngrijorare.", a scris Alex Coita pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel