Alex Coita: Președintele este depășit! Nu ştiu dacă îşi va mai dori al doilea mandat

Alex Coita este de părere că preşedintele "este puţin depăşit de dinamica lucrurilor din România", în acest moment. De asemenea, analistul nu ştie în ce măsură Klaus Iohannis îşi va mai dori al doilea mandat.

"Nu ştiu în ce măsură Klaus Iohannis îşi va mai dori al doilea mandat, dacă lucrurile se vor îndrepta în direcţia în care ele se îndreaptă. Din păcate, preşedintele ar fi trebui să îşi exercite rolul de mediator între forţele politice, de la începutul mandatului. A acţionat târziu şi fără să aibă un plan pe termen lung pentru a reaşeza lucrurile pe un făgaş în această ţară. În momentul acesta, senzaţia mea este ca domnul preşedinte este puţin depăşit de dinamica lucrurilor din România. Îl văd ca pe un preşedinte care nu are în acest moment soluţii. Dacă lucrurile vor continua în această direcţie este posibil că domnia sa să aibă o poziţie din ce în ce mai complicată, inclusiv în raport cu susţinătorii săi, forţele anit-PSD, acei oameni care la alte alegeri ar vota poate PNL, sau chiar USR. Nu ştiu în ce măsură ar putea să îi păstreze alături, ţinând cont că nu are soluţii şi nu pare să livreze lucruri către acest electorat.

Preşedintele a avut patru ani în care avea libertatea şi timpul să gândească un proiect pentru România care să reaşeze această ţară după nişte ani extrem de grei. Ultima întâlnire pe care a avut-o acea Comisie pentru elaborarea unui pact de ţară a avut loc în octombrie anul trecut. De un an de zile, nu se întâmplă nimic pe acest plan şi din păcate mă tem că acum este un pic târziu", a declarat Alex Coita, pentru România TV.

Vezi și: Iohannis, absent la ședința de Guvern. Coita, IPOTEZĂ: Ghinion!

Iohannis, la Guvern. Coita: Avem o veste bună și una mai puțin bună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel