Alex Coita: O știre interesantă! Iohannis merge pe contrasens

Ema Apostu / 05 Martie 2019 / 13:42
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Alex Coita este de părere că "președintele Klaus Iohannis merge pe contrasens cu Macron", după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora sediul Administraţiei Prezidenţiale ar fi cea mai mare consumatoare termică din ţară.

Administraţia Prezidenţială ar avea un consum de două ori mai mare decât cel de la Palatul Parlamentului, factura totală, la sfârşitul mandatului lui Ioahnnis (energie, gaze naturale, electricite) fiind de 1,5 milioane de lei, potrivit Jurnalul, citat de Antena 3.

"Este o ştire interesantă. Eu o văd în cheie geo-politica. Cred că preşedintele Iohannis arată că merge, cumva, pe contrasens cu preşedintele Franţei, Macron, care este extrem de îngrijorat de schimbările climatice şi vrea să limiteze consumul de energie. Este, mai de grabă, aliniat cu viziunea doamnei Merkel, care vrea să renunţe la sursele de energie verde - cum sunt de exemplu reactoarele nucleare care, deşi se spune că au riscuri, sunt verzi - și să se concentrează pe alte surse, cum ar fi cărbunele. Eu văd o aliniere pe axă cu doamna Merkel şi pe contrasens cu domnul Macron, în ceea ce priveşte aplecarea asupra problemelor climatice şi implicit a aportului consumului de energie al acestei instituţii", a spus Alex Coita în emisiunea Obiectiv, de la Antena 3.

Vezi și: OUG 7. Lazăr, reacție fulger: Aviz negativ, evident!

Dieta cu mere și ouă. Slăbești rapid în câteva zile