Alex Coita, după Congresul PSD: Am avut curajul să spun. Mulți ați fost deranjați

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a revenit cu un mesaj tranșant după previziunea pe care a făcut-o privind Congresul PSD de sâmbătă.

„Vreau să fie clar un lucru! Eu nu scriu aici (n.r. pe Facebook) ca să fac pe placul nimănui, spun doar ce cred și ce simt. Nu poți mulțumi pe toată lumea și îmi asum asta.

Mai devreme mi-am asumat riscul de a face o predicție pentru alegerile de azi din PSD, bazată pe felul în care simțeam pulsul lucrurilor în partid. Am avut dreptate de această dată (n.r. mai multe AICI). Poate data viitoare voi greși. Politica, la fel ca viața, e un joc de ruletă.

Am avut curajul să afirm că soluția aleasă e una matură și echilibrată. Mulți ați fost deranjați. Vreau să vă spun că nu am mize personale în PSD și cu atât mai mult nu am nimic împotriva unor lideri care azi nu se regăsesc la vârf, dar pe care îi cunosc, îi respect și alături de care am avut de multe ori dezbateri interesante.

PSD va rămâne un jucător greu cât timp va reuși să fie un spațiu al dialogului deschis, al competiției loiale și al pluralismului de opinii.

România are nevoie de un partid mare de centru-stânga, de social-democrație modernă calibrată la spațiul european. PSD nu poate fi un partid de gherilă decât dacă își dorește statutul de formațiune de nișă. Ei nu trebuie să fie nici un fel de ANTI - #REZIST. E bine să existe curajul unor opinii tranșante în partid, dar nu cu riscul izolării.

Accentul trebuie să fie pe construcție.

Românii au nevoie să vadă rezultate în domeniile cheie ca infrastructura, educația, sănătatea. Problemele grave din domeniul justiției nu se pot rezolva acum sau peste noapte.

Vindecarea poate începe doar după prezidențiale.

Construcție, stabilitate, accent pe livrarea de rezultate tangibile pentru cetățeni. Acesta trebuie să fie azimutul celor din PSD, după părerea mea.

Cu trei partide solide -- un PSD social-democrat de tip european, un USR radical-liberal și un PNL popular-conservator --, România poate intra în zodia unei competiții politice fertile. Cu cât competiția va fi mai mare, cu atât ne va fi mai bine nouă, cetățenilor acestei țări.

De fapt, pot spune că asta e singura mea miză. Să ne fie bine în țara asta a noastră!”, a scris Alex Coita, sâmbătă, pe Facebook, după Congresul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel