Alex Coita și-a dat DEMISIA: Am transmis doamnei Dăncilă

Alex Coita
Alex Coita

Politologul Alex Coita a luat o decizie importantă în ceea ce priveşte funcţia sa de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. 

"Am transmis în această seară doamnei prim-ministru demisia mea din funcția de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv și cu această ocazie închei orice speculații pe această temă.

Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea extraordinară exprimată în toată această perioadă și să vă asigur că nu este vorba de un sfârșit, ci de un început. Continuăm!", a scris Alex Coita pe pagina sa de Facebook. 

Iată textul demisiei 

—-

Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcția de consilier onorific al prim-ministrului României, ținând cont că aceasta a dat naștere la multe speculații în mediul public, și având în vedere principiul deplinei transparențe în raport cu cetățenii acestei țări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoștință următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuții directe, am ales totuși să aștept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-ați acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condițiile de față, ținând cont de imperativul menținerii integrității mele și necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii și puncte de vedere pe care le pot exprima în spațiul public, vă aduc la cunoștință că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcție, ca atare, vă rog să primiți demisia mea, ca un gest de normalitate și de respect față de cetățenii acestei țări. 
Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat față de o formațiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetățenii acestei țări.

Vă rog să primiți, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulați în beneficiul acestei țări, din înalta demnitate pe care o ocupați în statul român.

Alexandru Coita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel