Alex Coita, ”atacat”: Nu am avut contract cu statul. Nu m-am îmbogățit. Am pierdut mulți prieteni

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita face precizări importante atât despre el, cât și despre Platforma Social Liberală.

„În ultima vreme, ritmul de muncă infernal nu mi-a permis răgazul pentru mesaje personale pentru voi. De-a lungul timpului am vorbit mereu asumat, din suflet, pentru că adevărul și verticalitatea ne definesc pe noi ca oameni. Și o voi face și de acum înainte. Puteți conta pe asta.

De 12 ani, de când am revenit în România, nu am încetat vreodată să cred în oamenii și în viitorul acestei țări și nu am încetat să lupt pentru ca noi toți să avem țara pe care o merităm. Experiențe personale profunde m-au convins că avem un timp limitat pe acest pământ și că tot ce contează este ceea ce lăsăm în urmă.

Din 2007 până astăzi am fost pe rând antreprenor, consilier de înalt demnitar, am reprezentat cu mândrie România la Bruxelles, am fost la 29 de ani singurul secretar de stat care a condus cu succes negocieri politice cu FMI și Banca Mondială, am consiliat un președinte de partid, am condus o organizație politică județeană, am fost din nou antreprenor, am dus o campanie electorală într-unul din cele mai dificile colegii electorale pentru partidul din care făceam parte, am ajuns la Washington reprezentând România, am ajutat țara noastră să obțină investiții de sute de milioane de euro, am contribuit la înființarea primei burse de gaze și am luptat pentru ca agricultorii români să poată avea instrumente financiare prin care să se dezvolte fără a depinde de marii traderi. Am avut curajul să merg dincolo de zona de confort și să înțeleg că în căutarea adevărului trebuie să fim pregătiți să suferim, am cunoscut recunoaștere în plan mediatic deși prezența constantă la televizor m-a costat mult atât în plan personal cât și în plan financiar.

Nu am avut niciun contract cu statul, nu m-am îmbogățit, dar am învățat mult și am devenit mai înțelept. Am pierdut mulți prieteni care au pus diferențele temporare de opinie mai presus de suflet și omenie, am fost atacat și am fost ținta unui război în care cei care se credeau soldați nu înțelegeau că sunt doar victime.

În săptămânile următoare vă voi destăinui câte puțin din experiențele din ultimii 12 ani de România și lecțiile pe care le-am învățat, care m-au format și m-au întărit.

Pe moment pot să vă spun un singur lucru: NICIODATĂ nu mi-am imaginat că la un moment în viața mea voi fonda un partid politic.

Dar acum că am făcut-o, pot spune că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Și asta pentru că v-am câștigat pe voi, în fiecare zi mai mulți, oameni incredibil de buni, de valoroși, de competenți, de devotați, de diverși.

Și pot să vă asigur de un lucru: vom merge până la capăt, în mod vertical, inteligent, ghidați de dragoste de țară și de dorința de a sparge lanțurile prejudecăților și limitărilor autoimpuse, a mimetismului superficial și a formelor fără fond”, a scris, luni dimineață, Alex Coita pe contul său de Facebook.

„Platforma Social Liberala este un proiect politic câștigător pentru că fiecare dintre voi sunteți învingători. Cred cu tărie în parteneriatul cu Ilan Laufer, cred cu tărie în voi, cei din nucleul dur al partidului. În luna următoare vom cunoaște o extindere dramatică a bazei de susținători. Vom începe să contăm, ceea ce înseamnă că vom începe să fim atacați. Deja există unii cărora le este frică, dar acesta este un subiect pe care nu-l voi discuta pe moment. Pot doar să le spun un lucru: nu ne veți opri!

Datorită vouă, cei care sunteți alături de PSL și a celor mulți care ni se vor alătura, anul 2020 va fi momentul în care se va schimba România. Mergem la victorie!”, a conchis Alex Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel