Unioniştii din Republica Moldova, întâlnire la Iaşi

Mai mulţi aleşi locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, care au semnat Declaraţia de Unire cu România, au participat, sâmbătă, la o întâlnire la Palatul Culturii din Iaşi, fiind întâmpinaţi de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii în vederea înfiinţării unei organizaţii care să reprezinte autorităţile locale unioniste de pe ambele maluri ale Prutului.

'Este extraordinar de important ce se petrece astăzi. Este prima întâlnire a celor care au făcut acest prim demers de unire a Basarabiei cu România şi prima întâlnire are loc la Iaşi, aşa cum s-a întâmplat şi acum 100 de ani. E deosebit de multă emoţie, e un prim pas, dar credem noi că este cel mai important pentru aceste vremuri şi credem că generaţia noastră va avea un cuvânt de spus şi faţă de proiectul unionist. De acum depinde de noi, românii, să facem acelaşi demers către Basarabia şi să le oferim posibilităţi concrete, reale să vadă că unirea nu poate fi decât benefică pentru toţi basarabenii, care vor putea avea salarii mai mari, pensii mai mari, o viaţă mai bună şi, de ce nu, mai multă linişte şi securitate', a declarat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a afirmat că peste 100 de aleşi locali din Republica Moldova au semnat Declaraţia de Unire cu România, chiar dacă asupra lor au fost exercitate presiuni.

Primari intimidaţi ca să nu semneze

'Foarte mulţi primari au fost intimidaţi ca să nu semneze, dar mulţi au semnat, iar populaţia susţine deciziile aleşilor locali şi numărul unioniştilor din Republica Moldova este din ce în ce mai mare. (...) Iaşiul este capitala Moldovei. E timpul să ne reasumăm Moldova noastră, este timpul să înţelegem că suntem la fel pe ambele maluri ale Prutului şi să vină un mesaj de trezire către toată România, de aici din Moldova, din capitala ei, din Iaşi', a declarat George Simion. Prezent la întâlnirea de la Iaşi, viceprimarul comunei Băcioi - municipiul Chişinău, Ilie Leahu, a precizat că demersul unioniştilor veniţi la Iaşi trebuie să fie un exemplu şi pentru alţi aleşi locali din Republica Moldova.

iasi

[citeste si]

'Această întâlnire a adunat toţi primarii semnatari ai declaraţiilor de unire din Republica Moldova, care sunt peste 100. (...) Venim să promovăm ideea de unire şi pentru ceilalţi primari din Republica Moldova, să-i motivăm, să iasă din anonimat să vină deschis şi să susţină procesul reunificării, ca unică soluţie de dezvoltare a Republicii Moldova, fiindcă la ora actuală, după 27 de ani de independenţă, democraţia este la limită, nivelul de trai este scăzut. Doar unirea cu Ţara va impulsiona şi va oferi o perspectivă clară de dezvoltare', a afirmat Ilie Leahu.

Aleşii unionişti din Republica Moldova vor merge de la Iaşi şi la Mitropolia Ardealului din Sângeorz-Băi, după care vor asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde, la Măgura Ilvei, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel