Urmărește emisiunea live


Aleşii locali pot face afaceri. Legea le dă acum dreptul

Un proiect de lege important pentru primarii și viceprimarii din România a fost votat miercuri.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, 16 mai, cu votul Grupului parlamentar al PSD, un proiect de lege important pentru primarii și viceprimarii din România, în special pentru cei din mediul rural, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

"Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, inițiat de numeroși deputați PSD, prevede faptul că primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile pe care le exercită ca aleși locali. Până în prezent, primarii și viceprimarii puteau să dețină funcţii sau să aibă activităţi doar în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar artistice." se precizează în documentul primit la redacţie.

Citeşte şi: Lovitură pentru ANI: Legea deputatului Rădulescu "Mitralieră", Votată

Deputaţii PSD mai relevă faptul că limitarea de până acum îi afecta în special pe primarii din zonele rurale, care dețin terenuri, mici ferme sau mici afaceri cu ajutorul cărora își pot completa veniturile, ei fiind nevoiți să renunțe la activitățile respective în momentul în care ocupă funcția de aleși locali.

"Însă, pentru a avea o administrație eficientă și corectă este nevoie de oameni motivați, care își permit un trai decent. Această lege vine ca o reparație legală și morală față de primarii din întreaga țară, munca și energia pe care o pun în slujba comunității fiind esențiale pentru dezvoltarea României." motivează deputaţii PSD.

Alte modificări importante aduse de noua lege se referă la situațiile de incompatibilitate, de conflict de interese și la termenele de prescriere ale acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel