Urmărește emisiunea live


  COD PORTOCALIU  ALERTĂ meteo de ultimă oră. Ninsoriri viscolite în mai multe județe. "Vine iarna severă"

Meteorologul Romica Jurca a vorbit despre alertele meteo ce vor intra în vigoare în următoarele ore, dar și despre faptul că vine iarna în mai multe județe din țară. 

"Vorbim de precipitații importante cantitativ, de vânt intens, de ninsori cu depuneri de strat de zăpadă, ninsori asociate cu intensificări ale vântului prin urmare viscol. În interiorul Arcului Carpatic de astăzi, de la ora 13, până mâine dimineață la ora 8, vor fi cantități de apă de 20 - 25 l/mp, izolat peste 35 - 40 l/ mp. Vorbim în principal de ploi care la noapte se vor transforma în lapoviță și ninsoare și tot în aceste zone, dar și în extremitatea estică și de sud-est, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 55 de km/h, în timp ce la munte rafalele de vânt vor depăși 90 - 100 km/h", a declarat Romica Jurca, în direct la România TV. 

Cod Portocaliu și Cod Galben. "Vine iarna și destul de severă"

"Codul portocaliu vizează cantități de apă  mai mari de 40 - 50 de l/mp și acesta va intra în vigoare la ora 15 și va fi valabil până la noapte la ora 23. Lucrurile nu se opresc aici. De mâine dimineață de la ora 8, până joi dimineață la ora 10, un Cod Galben va fi în zonele din vestul și estul țării, dar și în județele aferente Carpaților Meridionali. Mâine, la munte, în nordul și centrul Moldovei, iar mâine noapte și în primele ore alea zilei de joi și în partea de sud a Moldovei, mare parte din Muntenia și din Dobrogea vor fi ninsori viscolite, se va depune strat de zăpadă. În acest regiuni enumerate, rafalele de vânt vor depăși 60 - 70 km/h, iar la munte, în continuare, peste 100 km/h. Prin urmare, în bună parte din țară vine iarna și destul de severă", a adăugat meteorologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel