Alertă în Israel. Forțele iraniene din Siria ar pregăti un atac (Reuters)

 Israelul a ordonat marţi seara autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat "activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria". Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat, în aşteptarea unui atac, informează Reuters. 

Măsura a fost luată după ce Donald Trump a decis cu scurt timp în urmă denunțarea acordului cu Iranul. Decizia a fost luată după un raport prezentat de serviciile de intelligence ale Israelului. 

"Acordul cu Iranul a fost o uriașă ficțiune. Regimul iranian nu și-a dorit decât să aibă un program nuclear pe care să și-l poată desfășura liniștit, în continuare. Astăzi, avem dovada că tot ce a raportat Iranul a fost o minciună. Săptămâna trecută, serviciile de inteligență israeliene au publicat documente care arată că regimul iranian dezvoltă arme nucleare. Am ajuns la concluzia că acest acord a fost benefic doar pentru Iran și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Nu a adus pacea și nu o va aduce niciodată. În toți anii în care acordul a fost în vigoare, bugetul militar al Iranului a crescut cu 40 %. După ce sancțiunile au fost ridicate, regimul a folosit banii să construiască rachete balistice și să sprijine terorismul. De asemenea, situația din Orientul Mijlociu a fost tensionată din cauza Iranului, " a spus Donald Trump 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel