Alertă. Holera a fost confirmată în Mozambic

Inundatii - foto cu caracter ilustrativ
Inundatii - foto cu caracter ilustrativ

Primele cazuri de holeră au fost confirmate în Mozambic. Specialiștii apreciază că aceasta se va extinde. Organizația Mondială a Sănătății va trimite până la sfârșitul acestei săptămâni 900.000 de doze de vaccin.

Primele cazuri de holeră au fost raportate în orașul Beira din Mozambic, care a fost devastat de ciclonul Idai, complicând acțiunile de urgență deja masive și complexe în țara din Africa de Sud, transmite The Guardian.

Confirmarea a cinci cazuri de boală care ar fi fost contactată pe calea apei urmează, ca în zilele următoare numărul acestora să crească în condițiile în care zeci de mii de oameni au trăit în situații precare de când Ciclonul Idai a lovit pe 14 martie, ucigând atunci cel puțin 700 de oameni din regiune.

Alte cazuri de boală au fost confirmate în Munhava, una dintre cele mai sărace zone din orașul portuar greu afectat. Directorul național al asistenței medicale, Ussene Isse, a declarat reporterilor că în orașul de aproximativ 500.000 de persoane autoritățile se luptă încă să furnizeze apă curată și salubritate.

"Am făcut testele de laborator și putem confirma că aceste cinci persoane au fost testate și au reacționat pozitiv pentru holera", a spus Isse. "Se va răspândi. Când este un caz, trebuie să așteptați mai multe cazuri în comunitate", a mai spus el.

Organizația Mondială a Sănătății va expedia 900.000 de doze de vaccin cu holeră orală în zonele afectate dintr-un stoc global. Livrarea se așteaptă să fie trimisă până la sfârșitul acestei săptămâni.

Vezi și: Epidemiile, o bombă cu ceas în Africa măturată de ciclonul Idai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel