Alertă falsă privind o bombă din război, în Germania

În jur de 14.000 de oameni dintr-un oraş din centrul Germaniei au fost evacuaţi sâmbătă de oficiali care au crezut că au descoperit o bombă din Al Doilea Război Mondial, relatează dpa. Ulterior alerta s-a dovedit a fi falsă şi oamenilor li s-a permis să se întoarcă acasă.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii din Goettingen a declarat că suspiciunea iniţială că s-a descoperit pe un şantier o bombă din război nu a fost confirmată. Este neclar ce obiect a fost descoperit în urma excavării solului în locul respectiv, potrivit Agerpres.

După o investigaţie iniţială, geniştii au afirmat că este vorba despre o bombă din cel de Al Doilea Război Mondial. Totuşi, la puţin timp după aceea, municipalitatea şi-a modificat comunicatul.

"După o investigaţie atentă, experţii geniştii pot, din fericire, să dea semnalul că nu mai există un pericol", a anunţat municipalitatea la puţin timp după ora locală 14.00 (12.00 GMT).

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat, trenurile de lungă distanţă trecând prin oraş fără să oprească. Gara din oraş a fost evacuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel