Urmărește emisiunea live


Alertă falsă privind o bombă din război, în Germania

În jur de 14.000 de oameni dintr-un oraş din centrul Germaniei au fost evacuaţi sâmbătă de oficiali care au crezut că au descoperit o bombă din Al Doilea Război Mondial, relatează dpa. Ulterior alerta s-a dovedit a fi falsă şi oamenilor li s-a permis să se întoarcă acasă.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii din Goettingen a declarat că suspiciunea iniţială că s-a descoperit pe un şantier o bombă din război nu a fost confirmată. Este neclar ce obiect a fost descoperit în urma excavării solului în locul respectiv, potrivit Agerpres.

După o investigaţie iniţială, geniştii au afirmat că este vorba despre o bombă din cel de Al Doilea Război Mondial. Totuşi, la puţin timp după aceea, municipalitatea şi-a modificat comunicatul.

"După o investigaţie atentă, experţii geniştii pot, din fericire, să dea semnalul că nu mai există un pericol", a anunţat municipalitatea la puţin timp după ora locală 14.00 (12.00 GMT).

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat, trenurile de lungă distanţă trecând prin oraş fără să oprească. Gara din oraş a fost evacuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel