Alertă de tsunami în Noua Zeelandă după un cutremur foarte puternic

Un cutremur masiv de 7.4 magnitudine a lovit Insulele Kermadec din Oceanul Pacific, iar autoritățile au lansat un avertisment asupra unui posibil tsunami.

Ministerul Apărării Civile și Gestionarea Situațiilor de Urgență din Noua Zeelandă a emis o avertizare pe plajă, spunând locuitorilor să aștepte curenți neobișnuit de puternici, periculoși și valuri imprevizibile în apropierea țărmului.

Cutremurul a avut loc la ora 9:00 (AEST) în apropiere de regiunea Insulelor Kermadec - aproximativ la jumătatea distanței dintre Auckland și Tonga.

Investigațiile preliminare au sugerat că Noua Zeelandă ar putea evita tsunami-ul, dar sunt îndemnați să aibă grijă de zona de est.

Protecția civilă din NZ a redactat avertismentul inițial la scurt timp după ce a făcut o postare pe Twitter: "Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială este că este puțin probabilă ca cutremurul să provoace un tsunami care va constitui o amenințare pentru NZ".

Centrul de avertizare Tsunami Pacific din Hawaii a emis un avertisment că o amenințare cu tsunami există pentru părți din Pacific situate mai aproape de locul unde a avut loc cutremurul.

Pe baza unor investigații preliminare, liniile de coastă situate într-o rază de 300 km a epicentrului ar putea fi amenințate.

Vezi și: Tsunami în Indonezia. Peste 60 de persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel