EXCLUSIV  Alertă de difterie. Cum se explică reapariția ei la granița cu România

Cum se explică reapariția difteriei la granița cu România? Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a explicat pentru DC News.

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News, în care a vorbit despre difterie și motivele pentru care a reapărut la granița cu România.

"A reapărut în imediata noastră apropiere pentru că în Ucraina, din păcate, se înregistrează, în foarte multe regiuni, acoperiri reduse vaccinale, mă refer la vaccinul care se administrează. Vaccinul difteric se administrează în diverse combinații, e vorba de vaccinul diftero-tetanic sau vaccinul diftero-tetano-pertussis care poate fi asociat cu vaccinul polio sau cu alte antigene. Dar, în principiu, fiecare copil trebuie să primească în primii ani de viață, cel puțin trei doze de astfel de vaccin și ulterior, trebuie revaccinat la vârsta școlară și la vârsta de 14 ani. Scăderea puterii de vaccinare în Ucraina a făcut posibilă reapariția acestor cazuri. Ei s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, chiar cu o epidemie de difterie la începutul anilor '90, împreună cu Republica Moldova. Au fost mii de cazuri atunci și au fost foarte, foarte multe decese. Această boală este periculoasă deoarece, chiar sub tratament, și tratamentul se face cu antibiotic, dar și cu antitoxina difterică, mortalitatea se menține ridicată la cca 10% din cazuri", a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Difteria, boala foarte periculoasă de la granița României. Prof. dr. Rafila, interviu: Pericol pentru români. Cum se manifestă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel