ALERTĂ ANPC. Feriți-vă! Gel dezinfectant de mâini deosebit de TOXIC - foto

toxic
toxic

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit o alertă RAPEX privind comercializarea unui gel dezinfectant de mâini care conţine substanţe toxice, a scris vineri Paul Anghel, directorul general al ANPC, pe pagina sa de Facebook. 

'Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare.

Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces/produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)', a precizat Anghel. El a postat şi o poză, din care reiese că gelul respectiv este comercializat sub brandul MissLife.

Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel