Alergie polen: Plante de apartament care produc reacții alergice

Steluța Indrei / 31 aug 2018 / 21:48

Persoanele cu alergie la polen trebuie să aibă mare grijă la plantele pe care le aduc în casă. Află ce plante de apartament pot provoca reacții alergice. 

Printre plantele de apartament care pot declanșa crize de alergie se află ficusul benjamica sau smochinul plângător. Frunzele acestui copăcel conțin o substanță asemănătoare latexului. Iar pentru ca reacția alergică să apară nu este nevoie să atingi frunzele, ci este suficient să treci pe lângă el, iar manifestările respiratorii să înceapă. 

„Polenul acestui ficus poate provoca alergie alimentară încrucișată la smochine”, precizează dr. Silcret-Grieu, alergolog, citat de Top Sante. 

O altă plantă de care trebuie să se ferească persoanele cu alergie la polen este filodendronul, o plantă întâlnită frecvent în birouri și holuri. Seva acestei plante este foarte alergică și poate provoca urticarie. 

Arțarul de cameră sau abutilon este o plantă cu flori foarte frumoase, dar care răspândesc particule de polen foarte nocive pentru persoanele alergice.