Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, eliberat

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat luni la capătul a 15 zile de arest, după ce a organizat o manifestație de amploare, la 26 martie, fără să fi avut autorizația primăriei moscovite, relatează DPA.

Navalnîi a fost condamnat la 15 zile de detenție pentru că a refuzat să se supună ordinelor polițiștilor.

Alte 500 de persoane au fost reținute la manifestațiile împotriva corupției, organizate în centrul Moscovei, potrivit datelor oficiale. Susținătorii lui Navalnîi afirmă că numărul celor reținuți este cel puțin dublu.

Ei au organizat manifestații în cel puțin 100 de orașe în toate țara în aceeași zi pentru a-și exprima susținerea pentru liderul opoziției care intenționează să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale prevăzute pentru începutul lui 2018, însă candidatura sa riscă să fie obstrucționată de o recentă condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a condamnat în mod ferm arestarea în Rusia a lui Aleksei Navalnîi și a altor manifestanți, precum și tentativele de reducere la tăcere a opozantului rus, după manifestațiile masive împotriva corupției care au avut loc la sfârșitul lunii martie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel