Alegerile locale în două tururi, pe masa lui Orban. Guvernul decide joi

Guvern PNL
Guvern PNL

Guvernul Orban, decizie grea mâine. Prima mutare pentru declanșarea anticipatelor. 

Guvernul ar urma să decidă, joi, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Informația circulă în mediul politic și a fost transmisă de analistul politic Bogdan Chirieac, pe surse, la Antena 3, în emisiunea cu Paul Stănescu. 

Executivul condus de Ludovic Orban ar urma să-și asume răspunderea sau să dea OUG pentru alegeri locale în două tururi. Ambele scenarii sunt luate în calcul. Pe de-o parte, dacă va fi asumată răspunderea pe alegeri locale în două tururi, PSD depune moțiune de cenzură și Guvernul ar urma să pice. Marcel Ciolacu a răspuns ”categoric”, întrebat dacă depune PSD moțiune de cenzură în această situație. Strategia este, cel puțin aparent, favorită PNL-ului. Se joacă însă la CCR, pe această variantă a asumărilor repetate ale Guvernului Orban.  

Pe de altă parte, este varianta OUG, cu privire la care PSD are deja o strategie prin care să-i anuleze efectele și să se mențină alegerea primarilor într-un singur tur. 

Președintele Klaus Iohannis a și spus astăzi că Guvernul va adopta în ”foarte scurt timp” legislația cu privire la alegerile locale în două tururi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel