EXCLUSIV  Alegerile anticipate nu mai sunt o ”minciună de îngheață apele”. Întrebare despre strategia Iohannis-Orban, anunțată de R. Bogdan

Teoria alegerilor anticipate, după alegerile prezidențiale, este ”o minciună de îngheață apele”, cum spunea Victor Ponta în 3 septembrie. 20 de zile mai târziu, s-a răzgândit și susține că au sens și se pot realiza, potrivit B1 TV. 

Odată ce va fi un Guvern votat de Parlament, deci unul legitim și funcțional, preocupat de bugetul pe anul 2020, după alegerile prezidențiale și vacanța parlamentară,  este greu de crezut că primul lucru pe care-l va face noul Guvern Orban va fi să aplice o strategie pentru a demara alegerile anticipate, în condițiile în care vor mai fi doar trei luni până la alegerilor locale. 

Rareș Bogdan afirmă că a fost o negociere Iohannis - Orban și s-a stabilit o strategie secretă în baza căreia Guvernul Orban va declanșa, constituțional, alegerile anticipate. Care va fi strategia? Să fie puși, în batjocură, miniștri? Dar dacă vor fi votați de parlamentarii care vor să-și ducă la bun sfârșit mandatul pentru care au fost ei, la rândul lor, votați de cetățeni? E dificil să te angajeze de acum că vei pune două guverne despre care să fii sigur că nu vor fi votate și că se va ajunge la anticipate. Teoretic, se poate, dar, practic, sunt și alte considerente de luat în calcul. De exemplu, cele financiare, pentru parlamentari. 

Un sondaj DCNews arată că electoratul, în majoritatea lui - 60%, nu e interesat de alegerile parlamentare anticipate. 

Alegerile anticipate ar fi în iunie, iar în noiembrie ar fi alegerile la termen. Toată tevatura politică anunțată ar fi practic pentru a muta alegerile cu câteva luni mai devreme, în condițiile unui guvern funcțional. Și-n acest context, pentru ce ar fi aruncată iar țara în ”haos” și ”harababură”, după cum și-a asumat Raluca Turcan? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel