ALEGERI UMFCD București 2020: Listele de susținători și programele electorale

Facultatea de medicina carol davila
Facultatea de medicina carol davila

Competiția pentru conducerea UMF ”Carol Davila” a intrat în linie dreaptă.

Candidează trei cunoscuți profesori. Doi dintre candidați sunt prorectori din actuala conducere a Universității, Viorel Jinga și Cătălina Poiană, iar profesorul Adrian Streinu-Cercel este managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Alături de programele manageriale ale candidaților, care se regăsesc se site-ul Universității (www.umfcd.ro), au fost deja distribuite listele de candidați preferați pentru Senatul UMFCD de două dintre echipele de campanie ale candidaților, Jinga și respectiv Streinu-Cercel. Profesorul Adrian Streinu-Cercel a inclus ambii contracandidați pe lista propusă de el. Pe lista propusă de profesorul Jinga nu figureză nici profesorul Streinu-Cercel, nici vreunul dintre candidații de la Institutul "Prof. dr. Matei Balș". Nu a apărut încă o lista promovată de echipa Cătalinei Poiană.

Vineri, la Biblioteca Centrală Universitară, a avut loc o întâlnire între cadrele didactice, care a avut că scop obținerea sprijinului pentru tandemul de urologi, Viorel Jinga pentru poziția de rector și Ioanel Sinescu, actualul rector, pentru funcția de Președinte al Senatului.

După ce a trecut în revistă situația dificilă cu care se confruntă Universitatea din punct de vedere al locațiilor și calității precare a spațiilor de învățământ și de cercetare, Ioanel Sinescu consideră că singura soluție este realizarea unui nou campus universitar la Mogoșoaia, care, chiar departe de oraș, ar putea reprezenta o rezolvare a situației. Acest proiect a fost, de altfel, adus de multe ori în discuție în ultimii ani de actuala conducere a UMFCD, dar nu există însă pași concreți în acest sens. Printre prioritățile echipei Jinga-Sinescu, se numără și găsirea unei noi identități vizuale și a unui imn pentru Universitate.

VEDEȚI PE DC MEDICAL mai multe detalii despre alegerile de la UMF ”Carol Davila”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel