Alegeri SUA. Un nou candidat împotriva lui Trump

Miliardarul american Tom Steyer, care a finanţat o campanie foarte activă în favoarea unei proceduri de destituire a lui Donald Trump, a anunţat marţi că se alătură celor peste 20 de candidaţi la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020, relatează AFP. 

"Americanii sunt profund decepţionaţi şi răniţi de modul în care sunt trataţi de cei pe care îi percep drept elitele puternice de la Washington", a declarat Tom Steyer, în vârstă de 62 de ani, în clipul video în care îşi anunţă candidatura. "Trebuie să punem capăt controlului asupra politicii noastre de către marile companii", a adăugat el. 

Miliardarul a anunţat în ianuarie că va renunţa să candideze pentru a se concentra asupra campaniei sale pentru destituirea preşedintelui republican. Însă marţi el nu a făcut referire la acest lucru. 

"Ceva nu funcţionează la Washington şi nu vorbesc numai de Donald Trump. Vorbesc despre banii marilor companii şi despre sistemul nostru politic deficitar", a postat el pe Twitter. 

Tom Steyer a investit mult în organizaţia "Need To Impeach", care militează în favoarea lansării unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump. El a mai înfiinţat în 2013 un grup, "NextGen America", care încearcă să mobilizeze tinerii alegători şi să lupte împotriva schimbării climatice. 

Donație împotriva lui Trump



El a explicat pe site-ul său că a fost, împreună cu soţia sa Kathryn Taylor, "printre primii" care s-au angajat să doneze "grosul averii lor din timpul vieţii", prin intermediul iniţiativei "The Giving Pledge". 

Chiar dacă poate cheltui milioane de dolari din propria sa avere pentru campanie, intrarea sa tardivă în alegerile primare democrate reprezintă totuşi un serios handicap: el a ratat primele dezbateri de la sfârşitul lui iunie şi este posibil să nu corespundă criteriilor de selecţie pentru cele următoare, prevăzute la finalul lui iulie, care combină rezultatele din sondaje şi numărul de donatori individuali. 

Tom Steyer ridică la 24 numărul de candidaţi democraţi la învestitura partidului lor pentru a candida împotriva lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2020. Un prim pretendent democrat, Eric Swalwell, a aruncat luni prosopul, după trei luni de campanie. 

Primul vot din cadrul alegerilor primare democrate va avea loc în micul stat Iowa, pe 3 februarie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel