Alegeri SUA: Trump, BLOCAT de Hillary în drumul spre Casa Albă. Scenariile care îl scot din joc

hillary clinton
hillary clinton

Pe 19 decembrie cei 538 de membri ai Colegiului Electoral al SUA se reunesc pentru a alege viitorul lider de la Casa Albă.

Așadar, o zi decisivă atât pentru Donald Trump cât și pentru Hillary Clinton. Cu toate că miliardarul republican a câștigat cei mai mulți electori, presa americană înaintează diferite scenarii prin care Hillary Clinton ar putea fi aleasă ca președinte al SUA.

Votul popular a fost câștigat masiv de candidata democrată.

Hillary Clinton a acumulat 48.2% din voturi în timp ce Donald Trump 46.2% - un avans de 2.8 milioane de voturi. Totuși, Trump a câștigat statele cu cei mai mulți electori, ceea ce îl duce cu un pas în Biroul Oval.

Potrivit presei americane, nu mai puțin de 25 de electori ar fi dispuși să o aleagă pe Hillary Clinton. Iar dacă încă 12 electori o vor alege pe ea în detrimentul lui Donald Trump, Clinton va deveni noul președinte SUA.

Totuși, CNN precizează că un asemenea scenariu nu s-a întâmplat niciodată în istoria Statelor Unite. Cu toate că au mai fost electori care nu au respectat votul popular din statul pe care îl reprezintă și au votat pentru un alt candidat, niciodată decizia lor nu a influențat rezultatul alegerilor.

Există și un alt scenariu, la fel de improbabil. Ca ambii candidați să fie votați de 269 de electori, ceea ce ar duce la o egalitate perfectă. În cazul acestui scenariu, viitorul președinte al SUA va fi ales de Camera Reprezentanților în timp ce vicepreședintele de către Senat.

Republicanii lui Donald Trump au majoritate atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat.

Voturile din Colegiul Electoral sunt numărate în Congresul Federal pe data de 6 ianuarie, iar noul președinte este inaugurat pe 20 ianuarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel