Alegeri SUA. Christine Hallquist, femeia transgen ce ar putea fi guvernator

alegeri
alegeri

Christine Hallquist a câştigat alegerile primare democrate pentru postul de guvernator în statul Vermont potrivit rezultatelor parţiale şi ar putea deveni prima femeie transgen aleasă guvernator în Statele Unite.

'Moment istoric!', a salutat cu majuscule pe Twitter Victory Fund, o organizaţie ce sprijină candidaţii LGBT în politică. Dar victoria lui Christine Hallquist în alegerile din noiembrie nu este asigurată în timp ce adversarul său republican va fi guvernatorul în exerciţiu Phil Scott. El a câştigat lejer alegerile sale primare potrivit rezultatelor parţiale difuzate de mass-media. În 2015, 'Christine a luat decizia să devină ea însăşi, o femeie transgen', se precizează într-o scurtă biografie disponibilă pe website-ul campaniei sale. Christine Allquist era atunci director al unei companii.

A obținut primul loc

În noiembrie anul trecut, o altă femeie transgen a obţinut o victorie istorică. Danica Roem a devenit prima persoană transgen aleasă în parlamentul unui stat american, Virginia. La ora 2.45 GMT, Christine Hallquist era pe primul loc, câştigând peste 48% din voturi după numărarea a 87% dintre buletinele de vot, potrivit New York Times. Alţi trei candidaţi se aflau de asemenea în cursă, James Ehlers, un activist de mediu, Brenda Siegle, o organizatoare de festival, şi Ethan Sonneborn, un adolescent de 14 ani care a profitat de un vid juridic ce nu stabileşte limita de vârstă pentru a candida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel