Alegeri SUA, implicare rusă. Trump, răspunsuri pentru Mueller

Preşedintele american, Donald Trump, i-a transmis marţi răspunsurile sale scrise procurorului special Robert Mueller însărcinat cu ancheta asupra ingerinţei Rusiei în campania prezidenţială din 2016, relatează AFP. 

Marţi, "preşedintele a răspuns la întrebările scrise adresate de biroul procurorului special", a declarat unul dintre avocaţii săi, Jay Sekulow, citat de mai multe media americane. "Preşedintele a răspuns în scris", a precizat el. 

"Este timpul ca această anchetă să se încheie", a afirmat la rândul său un alt avocat al liderului de la Casa Albă, Rudy Giuliani, adăugând că preşedintele a dat dovadă de o"cooperare fără precedent". 

Robert Mueller caută să stabilească mai ales dacă a exista vreo înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump. 

Acesta din urmă a denunţat încă o dată, marţi, "o vânătoare de vrăjitoare". "Nicio înţelegere secretă, nimic!", a declarat Donald Trump din grădinile de la Casa Albă înainte de a pleca spre Florida unde va petrece Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day). 

În urmă cu două săptămâni, preşedintele american l-a demis pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, şi l-a înlocuit temporar cu Matthew Whitaker care, în trecut, a făcut declaraţii critice la adresa anchetei efectuate de Robert Mueller.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel