Alegeri Rusia. Putin, acuze: SUA, încercare de implicare

putin trump
putin trump

Kremlinul a declarat prin purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, că noul raport cu sancţiuni americane aşteptat luni reprezintă o încercare de a influenţa alegerile prezidenţiale programate pentru martie în Rusia, dar că aceasta nu va influenţa votul, relatează Reuters.

Noi credem într-adevăr că este o încercare directă şi evidentă de a face ca unele acţiuni să poată influenţa alegerile, a afirmat Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS, referindu-se la aşa-numitul raport despre anturajul Kremlinului.

Rusia va analiza acest raport de îndată ce va fi publicat, a indicat el.

Se aşteaptă ca administraţia de la Washington să prezinte luni Congresului un raport care va conţine o listă cu înalţi demnitari, politicieni importanţi şi oligarhi proeminenţi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, pentru a analiza relaţiile acestora cu Kremlinul. Aceste materiale se presupune că vor sta la baza deciziei Washingtonului privind noile sancţiuni împotriva unor persoane fizice, precum şi companii din sectoarele energetic, militar şi financiar. Mai sunt vizaţi în acest raport şi responsabili din serviciile secrete ruse.

Deşi acest raport nu implică sancţiuni directe, potrivit experţilor, totuşi el va complica grav situaţia persoanelor de pe listă.

SUA și-a extins sancțiunile

Acest nou raport intervine în contextul în care SUA şi-au extins vineri sancţiunile la adresa Rusiei în legătură cu situaţia din estul Ucrainei şi anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova (martie 2014), vizând o nouă serie de responsabili ruşi şi 'miniştri' separatişti, au relatat AFP şi Reuters. Respectivele sancţiuni financiare vizează 21 de persoane, între care un ministru adjunct al energiei, şi nouă entităţi, a anunţat Trezoreria SUA.

Totodată, Kremlinul a declarat că nu îl consideră pe liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, drept o ameninţare politică înaintea alegerilor prezidenţiale din martie şi a apreciat că manifestaţiile organizate de acesta duminică nu au fost de amploare, potrivit Reuters.

[citeste si]

Potrivit lui Dmitri Peskov, este puţin probabil ca cineva să poată concura cu preşedintele Vladimir Putin înaintea alegerilor din 18 martie, pe care acesta ar urma să le câştige confortabil, conform sondajelor.

Navalnîi, care a fost declarat ineligibil din cauza unei condamnări penale într-un dosar pe care el îl consideră motivat politic, a fost reţinut şi apoi eliberat duminică după ce îi chemase pe ruşi să iasă în stradă duminică pentru a denunţa "înşelăciunea" alegerilor prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel