Alegeri Rusia. Comuniștii, acuze. Apel către Putin

Partidul Comunist din Rusia a denunţat marţi o ''campanie de denigrare'' dusă, potrivit acestuia, de către Kremlin şi media oficiale împotriva candidatului său la alegerile prezidenţiale din 18 martie, al doilea clasat în sondaje, dar care se plasează totuşi la o distanţă considerabilă de favoritul scrutinului, Vladimir Putin, preşedintele în exerciţiu al Rusiei, relatează AFP.

Puterea trebuie să-i oprească pe denigratorii dezlănţuiţi în mass-media ruse şi să ofere cetăţenilor dreptul la o alegere liberă, a cerut liderul istoric al Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, într-o scrisoare deschisă adresată lui Vladimir Putin.

Pavel Grudinin, candidatul-surpriză al comuniştilor ruşi la scrutinul din 18 martie, este de mai multe săptămâni ţinta unei campanii negative în mass-media pro-Kremlin, care îl acuză, între altele, de posesia unor conturi bancare şi bunuri imobiliare în străinătate.

Creditat cu aproximativ 7% din intenţiile de vot de către institutul public VŢIOM, omul de afaceri se situează totuşi cu mult în urma lui Vladimir Putin (în jur de 70%).

Potrivit Partidului Comunist, care denunţă o campanie de denigrare organizată de stat, peste 60% din informaţiile apărute despre Grudinin în media începând din luna ianuarie sunt negative.

Această estimare este similară celei efectuate de experţi citaţi de cotidianul Vedomosti, potrivit căruia candidatul comuniştilor a devenit obiectul unor atacuri fără precedent în media pro-Kremlin de la începutul campaniei.

[citeste si]

Pavel Grudinin (57 de ani) este directorul Sovhoz Lenina, o fermă de fructe şi produse lactate dintr-o suburbie a Moscovei.

Kremlinul se teme de Grudinin

Chiar dacă şi critică unele politici ale guvernului şi aduce elogii lui Stalin, el nu l-a criticat niciodată pe Vladimir Putin, pe care l-a sprijinit în trecut.

Potrivit analistului politic Konstantin Kalaciov, Kremlinul se teme de un eventual succes al lui Grudinin.

Puterea nu doreşte ca Grudinin să părăsească zona rezervată comuniştilor, pentru că ascensiunea sa ar pune sub semnul întrebării sprijinul necondiţionat al ruşilor pentru Vladimir Putin, a explicat el pentru AFP.

Analistul nu exclude nici faptul ca această campanie de afectare a reputaţiei candidatului comunist să aibă drept scop să facă din el un adevărat oponent pentru a transforma actualele alegeri cu învingător dinainte ştiut într-un scrutin adevărat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel