Alegeri Republicii Moldova. Sondaj de opinie

Votare
Votare

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) conduce în intenţiile de vot la alegerile parlamentare preconizate pentru 24 februarie 2019 cu 23% din sufragii, potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice prezentate marţi la Chişinău, informează media de peste Prut. 

Partidul Democrat (PD, aflat la guvernare) este creditat cu 7,6 % din voturi, iar Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, cu 7,4%, în timp ce Partidul Politic 'Platforma Demnitate şi Adevăr' (PPDA) , care în perspectiva viitoarelor alegeri va forma un bloc electoral cu PAS, acumulează doar 5% din intenţiile de vot. Numărul persoanelor indecise ar fi de aproximativ de 50%, mai arată sondajul realizat la comanda Institutului de Politici Publice din Chişinău. 

49% dintre moldoveni regretă destrămarea URSS

Peste 53% dintre cei intervievaţi au declarat că nu au încredere în niciun politician moldovean, potrivit Radio Chişinău. Totuşi, actualul preşedinte prorus Igor Dodon se bucură de încrederea a 15,6% dintre cetăţeni, devansându-i în acest top pe liderul PPDA, Andrei Năstase (3,3%), Maia Sandu (3,2%) şi liderul PD, Vlad Plahotniuc (3%). Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 43% dintre cetăţeni ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în timp ce 36,5% susţin alăturarea republicii la Uniunea Eurasiatică. 

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA la nivel naţional pe un eşantion de 1.115 persoane intervievate. Potrivit autorilor, marja de eroare este de 3%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel