Scenariu în presa franceză despre Kovesi. Mesaj de forță pentru România: Nu s-a terminat!

Kovesi
Kovesi

Audierea candidaţilor pentru postul de procuror-şef european are loc marţi. Laura Codruța Kovesi și francezul Jean-François Bonhert, par să fie principalii favoriți, susțin jurnaliștii de la Le Point. 

Procurorul francez, Jean-François Bonhert, în vârstă de 57 de ani, a câștigat prima rundă în cadrul reuniunii Coreper, reuniunea ambasadorilor UE. Acesta a obținut 50 de puncte, devansându-i pe Laura Codruța Kovesi, dar și pe germanul Andres Ritter, scrie Le Point. 

Jurnaliștii francezi susțin că deși Franța a lucrat mult ”în culise” pentru a susține candidatura procurorului Bonhert, ”meciul nu s-a terminat”. Francezii scriu că meciul se joacă în condițiile în care Laura Codruța Kovesi, candidatul român, ”prezintă un profil politic mai interesant”. 

Laura Codruța Kovesi este descrisă drept procurorul-șef care a lucrat mult timp pentru a curăța clasa politică românească de corupție. Însă, PSD-ul, aflat la putere este cel care a reușit revocarea sa, reducând-o la nivelul de ”simplu procuror”, mai menționează jurnaliștii, care adaugă că la București au fost deschise anchete pentru abuz de putere, corupție, sperjur. Totodată, se menționează că ministrul român al Justiției a trimis o scrisoare celor 27 de omologi pentru a o denigra pe Laura Codruța Kovesi. 

Un mesaj puternic trimis la București

Procedura de selecție va continua în Parlamentul European, unde fiecare dintre cei trei candidați va fi audiat. ”Având în vedere tensiunile dintre Kövesi și guvernul român, deputații europeni ar putea fi tentați să politizeze această numire și să ofere sprijin pentru a trimite un semnal puternic Bucureștiului” mai notează jurnaliștii, care nu uită să adauge: ”Nu uitați de șansele candidatului în Parlamentul European, instituție influențată în mare măsură de de Berlin”. 

În final, șeful Procuraturii Europene va trebui validat în martie de către Consiliul European și Parlament, mai spun jurnaliștii de la Le Point.

Audierea candidaţilor pentru postul de procuror-şef european are loc marţi. 

Vezi și: 

OUG 7, scandal. Toader: Am decis să abrogăm complet!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel