Alegeri prezidențiale. Vot prelungit și în țară până la ora 23,59

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a informat, marţi, că procedura privind prelungirea timpului de vot până la maximum ora 23,59 se aplică şi în secţiile de vot din ţară.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport de adoptare proiectului pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, iar acesta prevede că, la ora 21,00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul acestora, precum şi cei care stau la rând în afara lor pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot până la ora 23,59.

Întrebat dacă această procedură este valabilă în diaspora şi în ţară, Mituleţu-Buică a spus că "procedura este identică" în ambele cazuri.

"Procedura este identică, pentru că şi în ţară dacă oamenii se află în secţia de votare pot să exercite dreptul de vot după încheierea procesului, la ora 21,00", a declarat şeful AEP, la Palatul Parlamentului.

Rezultatele afișate de exit poll-uri, doar după miezul nopții

El a precizat că exit poll-urile pentru alegerile prezidenţiale vor putea fi difuzate doar după ora 23,59 şi nu după ora 21,00, aşa cum s-a procedat la precedentele alegeri.

"Vorbim de acele exit poll-uri care sunt făcute de către institutele acreditate de Biroul Electoral Central pentru a efectua sondaje la ieşirea de la urne. Până acum reglementarea era la ora 21,00 puteau fi date, dar extinzând timpul de votare atunci inclusiv persoanele care votează pot fi influenţate între ora 21,00 şi 23,59. Cred că e o soluţie corectă", a explicat Florin Mituleţu-Buică.

Vezi și: 

Cursul valutar tinde să se aprecieze. Explicația guvernatorului Mugur Isărescu

Premii în valoare de peste 100 de milioane de euro, oferite de Loteria Română

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel