Alegeri prezidenţiale în Tunisia: 26 de candidaturi validate, 71 respinse

Instanţa însărcinată cu alegerile din Tunisia (ISIE) a validat 26 de candidaturi pentru scrutinul prezidenţial anticipat de pe 15 septembrie, alte 71 de candidaturi fiind respinse după examinarea preliminară a dosarelor, transmite France Presse.

Persoanele ale căror candidaturi au fost respinse pot contesta decizia începând cu 15 august, iar anunţarea listei finale cu candidaţii la prezidenţialele din Tunisia va fi publicată pe 31 august, a menţionat într-o conferinţă de presă Nabil Baffoun, preşedintele ISIE.

Printre cei ale căror candidaturi au fost respinse se află Mounir Baatour, care se prezintă drept militant pentru drepturile comunităţii LGBTI, deşi este contestat în interiorul acesteia.

Candidatura acestui avocat care îşi recunoaşte deschis homosexualitatea ar fi constituit o premieră în istoria Tunisiei şi a întregii lumi arabe.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Tunisia va avea loc la 15 septembrie, campania electorală oficială fiind prevăzută pentru perioada 2-13 septembrie.

Programate iniţial pentru finalul acestui an, alegerile prezidenţiale au fost devansate ca urmare a decesului preşedintelui Beji Caid Essebsi (92 de ani), pe 25 iulie.

Interimatul este asigurat de preşedintele parlamentului tunisian, Mohamed Ennaceur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel