Alegeri prezidenţiale în Afganistan pe fundal de explozii: atacuri în mai multe oraşe

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă în oraşele Kabul, Ghazni, Jalalabad şi Kandahar, la o oră după deschiderea secţiilor de votare în Afganistan, unde alegătorii trebuie să-şi aleagă viitorul preşedinte, informează Reuters.

La Kandahar, în sudul ţării, trei persoane au fost rănite în explozia din interiorul secţiei de votare, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei. Potrivit dpa, explozia s-a produs în interiorul unei moschei, unde fusese deschis un centru de votare, printre răniţi s-ar număra şi un poliţist.

Un medic de la spitalul Mirwais a declarat, potrivit AFP, că "15 persoane, toţi bărbaţi, au fost rănite şi duse la spital".

Potrivit dpa, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite atunci când un dispozitiv exploziv a fost detonat în interiorul unei şcoli unde fusese deschis un birou de vot în districtul Sorkh Rod, în provincia Nangarhar din estul ţării.

De asemenea, cel puţin un observator la alegerile prezidenţiale de sâmbătă a fost ucis într-un atac în provincia Kunduz.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Ghazni, Kabul şi alte câteva regiuni unde exploziile nu au fost confirmate imediat de autorităţi.

Comisia electorală a anunţat la mijlocul zilei că nu va avea contact cu 901 din cele 4.942 de secţii de votare deschise în ţară.

"Am trimis material pentru 4.942 de birouri de vot, dar, din câte ştim, doar 4.041 de birouri s-au deschis", a declarat Hawa Alam Nuristani, care conduce comisia electorală.

Peste 100.000 de soldaţi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a proteja birourile de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale de sâmbătă, pe care talibanii au ameninţată să le perturbe cu atentate sinucigaşe şi atacuri rachetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel