Alegeri prezidenţiale 2019. Bogdan Chirieac: Dan Barna îşi trimite votanţii spre Klaus Iohannis

Barna / Iohannis
Barna / Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele mişcări de pe scena politică, dar şi despre ajutorul nesperat pe care Klaus Iohannis îl primeşte de la Dan Barna, candidatul alianţei USR-PLUS la prezidenţiale. 

"Miza este una singură, prezidenţialele. Cum se calibrează fiecare ca să prindă potul cel mare, este problema fiecăruia. Dar eu constat o greşeală majoră a lui Dan Barna, pe care în această vară îl vedeam deja preşedintele României. Acum nu mai ştiu. Adică să ru aibă la întrebarea 'în cazul în care nu intraţi în turul doi cu cine votaţi?' un răspuns standard, de modul "cu siguranţă voi intra în turul II", şi să spună că îl va vota pe Iohannis, e o trimitere a electoratului spre Klaus Iohannis. Că ce rost mai are! Şi ceilalţi candidaţi care au mai apărut pe aici, pe colo, mă fac să cred că doamna Dăncilă intră sigur în turul II cu domnul Iohannis", a declarat Bogdan Chirieac. 

Alegerile anticipate, imposibile. Moţiunea de cenzură, în favoarea Vioricăi Dăncilă? 

Bogdan Chirieac a explicat cum poate deveni moţiunea de cenzură anunţată de PNL un avantaj pentru premierul Viorica Dăncilă. 

"Apoi, guvernul de tranziţie este o prostie. O faci cu 8 luni înainte de alegeri, nu cu 2 luni înainte. Nici legat de alegerile anticipate nu sunt sigur. Eu să fiu PRO România nu aş vota sub niciun motiv de două ori, să pice două guverne şi apoi să vedem ce se întâmplă, că nu am locul aşezat, nu ştiu ce se întâmplă. Moţiunea de cenzură ar putea să treacă, pentru că e un lucru diferit. Alegeri anticipate sunt imposibil de realizat în România, cred cu putere asta. Legat de moţiune, ştiu că era un plan ca după 10 octombrie să cadă Guvernul, astfel încât să rămână interimar 45 de zile, iar viitorul preşedinte să numească un premier, ca să aibă guvernul său. Pe doamna Dăncilă, acum, o văd ca pe un veritabil om de stat. Aşa că nu ştiu dacă planul ăsta mai e valabil. Dacă PNL dă jos Guvernul, Dăncilă vine din poziţia de premier interimar, dat jos de PNL, e o femeie singură, avându-l în faţă pe Iohannis care face greşeli politice. Poţi să faci un joc în favoarea doamnei Dăncilă, de nici PNL nu se gândeşte"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel