Alegeri prezidenţiale 2019. AEP: Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile

VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR
VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR

Constantin Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a declarat, luni, că votul la alegerile prezidențiale din străinătate se poate prelungi până la ora 23.59, în cazul în care în afara secțiilor se vor afla votanți și după ora 21.00.

„În primul rând, votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile, potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21, putem merge până la ora 23.59. Condiția este să fie cetățeni. Președintele constată că există cetățeni în afara secției de votare și atunci stabilește ora de votare până la 23.59, după care dispune închiderea secției de votare. Totul depinde de situația efectivă din teren”, a declarat, luni, Constantin Buică, președintele AEP.

Potrivit lui Buică, importante nu sunt cozile, ci ca duminică, „la închiderea procesului de votare, să nu fie niciun cetățean care nu a apucat să voteze”, transmite Mediafax.

În prezent se face instruirea celor care vor folosi tabletele

Buică precizează că, în prezent, se desfășoară un proces de instruire a celor care vor folosi tabletele de vot la secțiile din Diaspora.„Suntem în proces încă de instruire și dezvoltare a acestor persoane care vor opera în secțiile de votare în străinătate, iar această etapă cade în sarcina Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, și al nostru, care suntem suportul general pentru organizarea alegerilor”, a mai spus președintele AEP.

Potrivit legii, și la secțiile din țară, în ziua votului se poate prelungi programul până la ora 23.59 dacă se constată că sunt persoane care doresc să își exprime votul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel