ALEGERI PREZIDENȚIALE. Dan Barna: Și Cioloş poate fi o soluţie

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a spus, marți, 13 februarie, că formaţiunea va avea probabil un candidat pentru alegerile prezidenţiale. 

'Partea frumoasă la USR e tocmai acest lucru, că încercăm să facem politică într-un fel nou. Şi chiar şi acest candidat pentru alegerile prezidenţiale pe care probabil USR îl va avea va fi decis de un referendum intern în cadrul partidului, pentru a ieşi din tiparele acestea în care lucrurile sunt bătute în cuie', a precizat el pentru 'Adevărul'. Întrebat dacă va candida în cadrul acestui referendum, liderul USR a replicat că nu ştie deocamdată acest lucru. 'Nu ştiu. Vom avea un Comitet politic acum, pe 10 martie, în care ne întâlnim cu preşedinţii de filiale şi cu consilierii noştri şi vom discuta, vom avea o dezbatere. Nu o să luăm o decizie acum - prezidenţialele sunt încă departe, dar vom discuta variantele cele mai bune. O să văd la momentul respectiv', a explicat el.

Despre Dacian Cioloș

În ce priveşte o posibilă candidatură a fostului premier Dacian Cioloş, susţinută de USR, Dan Barna a arătat că şi aceasta poate fi una dintre variante. 'Fiind un subiect deschis, având o dezbatere internă, având o campanie internă şi un vot al membrilor, evident că şi Dacian Cioloş poate să fie o astfel de soluţie, cum aproape orice lider cu notorietate ar putea să facă lucrul acesta', a precizat el.

Dan Barna a mai arătat că USR are întâlniri periodice cu Platforma România 100, iniţiată de Cioloş, în cadrul cărora este analizată evoluţia situaţiei politice din ţară. 'În apropierea alegerilor, probabil că vom ajunge şi la nişte concluzii. În momentul de faţă suntem în ceea ce am agreat iniţial, de a colabora pe proiecte punctuale, lucru care se şi întâmplă: sunt deja nişte iniţiative legate de Comisia de tăiat hârtii, de simplificarea mecanismelor birocratice. Dacian Cioloş şi România 100 au anunţat că îşi vor face partid undeva în a doua parte a acestui an. (...) Vom vedea şi în perspectiva aceasta electorală care va fi cea mai bună variantă de apropiere sau de colaborare', a spus el.  

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel