Alegeri prezidențiale. Cioloș, variantă pentru USR. Gorghiu: Nu pot să nu mă întreb

Alina Gorghiu a reacționat după ce USR a anunțat că există posibilitatea să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat că decizia va fi luată după un referendum inter în sânul partidului. Acesta nu a exclus posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie candidatul USR pentru funcția de președinte al României.

Alina Gorghiu a reacționat pe pagina sa personală de Facebook. Liderul PNL se întreabă cui ajută o astfel de decizie și face un apel către opoziție.

„Văd că USR reia tema privind candidatul propriu la alegerile prezidențiale. Și nu pot să nu mă întreb dacă asta chiar ajută tabăra dreptei în contextul politic actual.
La acest moment situația este cam așa: PSD a început să slăbească. Ăsta e un câștig. Pe când PSD slăbește, ce trebuie să facă opoziția? Să se întărească!

Cum? Păi suntem mulți cei care avem experiență în Parlament și care știm că trebuie să existe o tendință de unificare a opoziției parlamentare. Lupta în Parlament cu PSD este dură. Dar, până acum, nu a fost degeaba. Din contră, PSD a avut destulă majoritate ca să pună un Guvern (și așa a făcut mari pagube în economie prin OUG-uri), dar și noi, cei din opoziție, am avut destulă pregătire juridică ca să îi împiedicăm să treacă legile cum au vrut, când au vrut. Au căzut la CCR trei legi foarte dorite de PSD. Legile justiției se întorc în Parlament şi mu vor ajunge în Monitorul Oficial prea curând. Nici cu Codurile nu le va fi ușor. Asta dacă opoziția va fi unită.

[citeste si]

Iohannis, candidatul PNL

Acum, că avem această experiență, să ne mai gândim odată la alegerile prezidențiale de anul viitor. PNL are deja un candidat desemnat, Președintele Iohannis. Este clar că sunt toate argumentele pentru a spune că este candidatul cel mai bun pe care îl poate avea dreapta. O spun și sondajele, o spune și realitatea politică. Așa stând lucrurile, e clar că ar fi mare păcat să existe rivalități, chiar fronturi de luptă, între partidele dreptei. Dacă ar fi așa, se va face, pe fond, jocul PSD.

La alegerile prezidențiale va exista un singur învingător. De asta cred că cel mai bine este ca dreapta să aibă un singur candidat, cel care are, de departe, cele mai multe argumente pentru a câștiga. Pentru ce să existe și alți candidați de dreapta care doar să se uzeze fiecare unul pe altul, fără șanse de câștig? Plus că o astfel de decizie luată repede ar crea o atmosferă de colaborare foarte bună între partidele de opoziție.
Cred că trebuie avut mare, mare grijă la ce ne dorim. Ca nu cumva să ajungem la o situație politică pe care NU ne-o dorim”, a transmis Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel