ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ion Cristoiu, replică pentru cei care îl critică că nu susține mitingurile anti-Ponta

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu răspunde celor care îl mustră pentru lipsa de entuziasm față de manifestațiile anti-Ponta din zilele premergătoare turului al doilea, argumentând în principal că el crede că "Traian Băsescu trebuie să rămînă în manuale drept un bărbat de stat".

Jurnalistul Ion Cristoiu oferă, pe blogul personal, câteva explicații celor care îl critică pentru că nu susține mitingurile organizate în această campanie electorală împotriva candidatului Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

"Ați obținut cel mai mare drept al omului – cel de a vota liber. Aveți dreptul să votați pe cine vreți. Chiar și o maimuță, dacă vreți. (...) ... sunt convins că bătăliile politice se tranșează la urne și nu în stradă", precizează jurnalistul.

De asemenea, Ion Cristoiu, avertizează și asupra consecințelor neprevăzute care pot apare în urma unor astfel de evenimente.

KLAUS IOHANNIS CÂNTĂ IMNUL NAȚIONAL, "DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!" - VIDEO
 

"Există în politică o Lege care se numește a efectelor neprevăzute. Iei o măsură crezînd că-ți este favorabilă și te trezești că, exploatată de adversar, s-a întors împotriva ta.

Demonstrațiile anti-Ponta din aceste zile pot fi folosite de mașinăria de partid a PSD pentru a scoate la vot electoratul PSD. În 2004, Adrian Năstase a pierdut în turul al doilea și pentru că electoratul PSD n-a mai ieșit la vot, convins că diferența de 7% în favoarea lui Adrian Năstase l-a făcut deja președinte. Același risc se conturează și-n cazul lui Victor Ponta. Pentru a-l contracara, mașinăria PSD-istă are nevoie de impresia că victoria lui Victor Ponta nu e atît de sigură, că, uite, se încearcă tulburări de stradă pentru ca ACL să învingă", atrage atenția Cristoiu.

Un alt argument pentru care jurnalistul nu se declară adeptul acestor manifestații, de altfel și cel mai puternic, după cum însuși mărturisește, are de-a face cu președintele Traian Băsescu: "Credința mea că Traian Băsescu trebuie să rămînă în manuale drept un bărbat de stat".

Neliniștea jurnalistului provine din faptul că propaganda "mincinoasă" a PSD, "mult mai puternică în România mută decît cred martirii Facebook-ului, prezintă manifestările de stradă drept zbaterile lui Traian Băsescu de a rămîne la Putere", existând riscul ca șeful statului "să apară multor români într-o ipostază cumplit de rea: Cea de om în stare de orice pentru a rămîne la Putere".

În final, Ion Cristoiu susține că, în cazul în care aceste demonstrații nu vor aduce voturile necesare lui Klaus Iohannis pentru a câștiga Președinția, atunci "campania propagandistică violentă declanșată de PSD va arăta că Victor Ponta este un erou care a învins în ciuda ultimelor zvîcniri ale Dictaturii Băsescu".
O campanie menită a pregăti suspendarea simbolică a lui Traian Băsescu", conchide jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel