ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Angela Filote, șefa Reprezentanței CE, îi învață pe români cum să-și selecteze viitorul președinte

Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, recomandă românilor, într-un interviu publicat în cel mai recent număr al publicației "Buletin de Europa", editate sub egida CE, cum să-și selecteze viitorul președinte. 

Potrivit HotNews, ambasadoarea CE a precizat că executivul comunitar speră ca românii să aleagă un președinte al României pro-european, în ei fiind toată speranța forului european că vor da Europei "un șef de stat membru de încredere".

Totodată, Angela Filote crede că românii consideră că nu au multe variante bune de președinte in randul candidatilor: "Știu că este încă frecvent acest citat din Caragiale: «Eu cu cine votez?» care implică nu «l'embaras du choix» (adică indecizia între mai mulți candidați buni), ci opusul lui. Eu cred însă că e destul de ușor, dacă aplici o grilă de performanță candidaților", a arătat diplomatul.

În consecință, Angela Filote le recomandă românilor să-și selecteze viitorul președinte ținând cont de cele Zece Porunci biblice.

"Se poate adapta chiar Decalogul: să nu furi, să nu ucizi, să nu râvnești la bunul altuia, să nu minți, să nu iei în deșert statul de drept etc.", a mai spus Filote, convinsă fiind că între cei care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni există și candidați care treacă acest test.

Cu cine va vota diplomatul CE la alegerile prezidențiale

În cadrul aceluiași interviu, ambasadoarea CE în România, Angela Filote, întrebată fiind cu cine va vota la alegerile prezidențiale din noiembrie, având în vedere că este și cetățean român, a răspuns: "Cu cel mai pro-european dintre candidați: care nu a furat, nu a râvnit la bunul altuia, nu a mințit, nu a luat în deșert statul de drept etc.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel