Urmărește emisiunea live


Alegeri parlamentare 2016: Harghita și Covasna, județele de care Victor Ponta se teme

Fostul premier Victor Ponta a afirmat la Miercurea Ciuc, că modul în care este făcută legea electorală poate duce la situaţia în care în Harghita şi Covasna nu va fi nici un parlamentar român. Pentru a evita o situație delicată, Ponta a spus că partidul pe care îl reprezintă va avea ca primă opţiune judeţul Harghita la împărţirea mandatelor la nivel naţional.

Victor Ponta, însoţit de foştii miniştri Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, se află în Harghita pentru a-l susţine pe deputatul Mircea Duşa, care candidează pentru un nou mandat în Parlament.

'Mi-e foarte clar că dintr-o chestie am căzut în alta şi o să ne trezim cu noua lege, aşa cum a fost făcută, că în Harghita şi Covasna probabil nu o să fie nici un parlamentar român, ci doar cei de la UDMR. Ceea ce, sigur, e vina legii, dar poate să fie îndreptat de dumneavoastră. (...) să vorbiţi cu toţi ceilalţi să îndreptaţi această greşeală a legii şi să avem suficiente voturi pentru Mircea Duşa, ca să se apropie de ceea ce-i trebuie ca voturi pentru un mandat, iar la Bucureşti am discutat deja cu Liviu Dragnea, dacă sunt suficiente voturi de la Harghita, când se împart acele ultime mandate la nivel naţional, evident că Harghita va fi prima opţiune pentru noi', a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a mai susţinut că în timpul guvernării PSD s-au alocat mulţi bani pentru această zonă şi se aşteaptă ca maghiarii să recunoască acest lucru, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel