Alegeri Moldova - 99% din voturi, numărate. Rezultate partide

Alegeri Moldova - 99% din voturi, numărate. Rezultate partide
Alegeri Moldova - 99% din voturi, numărate. Rezultate partide

Alegeri Moldova - Au fost centralizate aproape 99% din voturile exprimate duminică.

Alegeri Moldova - Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a obţinut aproape o treime din mandatele de deputat în circumscripţia naţională, în urma alegerilor parlamentare desfăşurate duminică. Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, până luni la amiază au fost centralizate 98,83% din procesele verbale ale secţiilor de votare.

Alegeri Moldova - Datele preliminare indică faptul că PSRM, al preşedintelui Igor Dodon, a obţinut 31,32% din voturi. Pe poziţia a doua se clasează principala formaţiune politică de opoziţie, blocul electoral ACUM, care a beneficiat de susţinerea a 26,41% dintre alegători, în timp ce pe locul al treilea se situează Partidul Democrat, al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, cu 23,86%. Cea de-a patra formaţiune politică care intră în legislativul de la Chişinău în urma votului pe liste este Partidul Şor, care a obţinut 8,40%.

Alegeri Moldova - premieră

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Parlamentul va fi ales în baza sistemului electoral mixt, ceea ce presupune că 50 de deputaţi sunt aleşi într-o circumscripţie electorală naţională în baza listelor de candidaţi şi 51 de deputaţi în circumscripţii uninominale, din rândul candidaţilor independenţi sau a celor desemnaţi de către partidele politice.

Alegeri Moldova - În circumscripţia electorală naţională şi-au depus liste de candidat 15 formaţiuni politice, în timp ce în circumscripţiile electorale uninominale au fost înregistraţi 321 de concurenţi electorali. La scrutinul legislativ din Republica Moldova au participat 1,45 milioane de alegători din totalul celor 2,81 milioane de alegători înscrişi în listele electorale, ceea ce reprezintă 49,22%.

Citește și:

Alegeri Moldova. Băsescu: "Pilonul unionist este pur și simplu dezmembrat"

Alegeri Republica Moldova, rezultat. Andi Cristea: O victorie pentru Vest

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel