Alegeri Moldova: Putin, mesaj cu subînțeles pentru Dodon: ”Vom lua o decizie cum să acţionăm”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a asigurat miercuri pe omologul său moldovean Igor Dodon că nu îi este indiferent cine câştigă alegerile legislative care se vor desfăşura în Republica Moldova la sfârşitul lunii februarie.

Putin i-a spus lui Dodon la începutul întrevederii lor la Moscova: Desigur, în Rusia nu ne este indiferent cum se va forma parlamentul în Moldova.

Preşedintele rus a amintit că în prezent în Republica Moldova legislativul este cel care formează guvernul şi de care depinde astfel în mare măsură cum vor evolua relaţiile bilaterale moldo-ruse. Suntem dispuşi să abordăm orice chestiune pe care dumneavoastră o consideraţi prioritară pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, a adăugat liderul de la Kremlin. Potrivit Radio Chişinău, Vladimir Putin a reamintit faptul că Federaţia Rusă a luat măsuri suplimentare referitoare la importul fructelor, legumelor şi vinurilor moldoveneşti, care vor fi valabile până la sfârşitul lunii martie. 'Noi monitorizăm împreună modul cum se desfăşoară această activitate şi vom lua o decizie cum să acţionăm în continuare în această direcţie', a afirmat Vladimir Putin.

Igor Dodon a anunţat pe contul său de Facebook că s-a înţeles cu liderul de la Moscova ca toate mărfurile moldoveneşti să poată fi exportate pe piaţa rusă, în pofida interdicţiei impuse pentru produsele ce tranzitează teritoriul Ucrainei. El a reiterat faptul că nu va participa la campania electorală pentru alegerile legislative din februarie şi i-a spus lui Vladimir Putin că 65 la sută dintre locuitorii Republicii Moldova consideră Rusia un stat prieten. De asemenea, Dodon i-a mulţumit lui Putin pentru sprijinul oferit în eliminarea taxelor vamale percepute produselor importate de Rusia din Republica Moldova.

Citește și: Suspendare Igor Dodon. Decizia Curții Constituționale

În cadrul întrevederii de astăzi cu Preşedintele Federaţiei Ruse, am făcut un schimb de opinii cu privire la cooperarea moldo-rusă în domeniile comercial, economic şi umanitar. Făcând un bilanţ al celor doi ani de colaborare la nivel de şefi de state, am menţionat că în prezent sînt create toate premisele pentru ca în anul curent relaţiile de cooperare moldo-rusă să fie aduse la un nou nivel calitativ', a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldoveneşti, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânşi, a cifrei de afaceri dintre ţările noastre, a adăugat el.

Citește și: Zeci de mii de moldoveni, trimiși acasă din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel