Alegeri Moldova. Dodon a refuzat să voteze la referendum

Alegeri
Alegeri

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să voteze la referendumul republican consultativ organizat duminică în ţara sa, scrie Agerpres.

Igor Dodon a refuzat să voteze la referendumul republican consultativ organizat duminică în ţara sa. Acesta s-a prezentat la secţia de votare la care este arondat, însă a solicitat membrilor biroului secţiei de votare doar buletinele de vot pentru alegerea noilor parlamentari ai Republici Moldova, nu şi buletinul pentru referendum.

În paralel cu alegerile parlamentare, în Republica Moldova are loc, duminică, şi un referendum republican consultativ în cadrul căruia electoratul este chemat să îşi exprime punctul de vedere faţă de reducerea numărului de parlamentari şi faţă de introducerea unei modalităţi de retragere a mandatului unui parlamentar.

Cele două întrebări înscrise pe buletinul de vot pentru referendum sunt: 'Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61?' şi 'Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile?'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel