Alegeri Moldova: Blocul ACUM implică Curtea Constituţională

Blocul electoral ACUM a prezentat, marţi, un raport care cuprinde mai multe pretinse fraude electorale ce ar fi influenţat - în opinia sa - într-un mod decisiv rezultatele scrutinului legislativ din 24 februarie din Republica Moldova, informează postul de radio Europa Liberă.

Acest raport urmează să fie trimis Curţii Constituţionale înainte ca aceasta să confirme sau să infirme legalitatea recentelor alegeri parlamentare, scrie Agerpres.

Totodată, liderii ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, solicita invalidarea alegerilor în circumscripţiile din Nisporeni şi Orhei câştigate de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, şi, respectiv, Ilan Şor. De asemenea, Curţii i se va cere invalidarea rezultatelor din circumscripţia Râşcani (nord) pentru că acolo candidatul blocului ACUM a fost exclus din cursă cu doar o zi înainte de alegeri.

Anterior, Partidul Socialiştilor şi PD au contestat şi ele rezultatele în câteva circumscripţii: socialiştii - în şase, unde rezultatele au fost obţinute 'pe muchie de cuţit' cu diferenţa de câteva zeci de voturi, iar democraţii au contestat, între altele, alegerile în circumscripţiile câştigate de Andrei Năstase şi Liviu Vovc, de la blocul ACUM. Spre deosebire însă de socialişti şi PD, care le-au contestat în instanţele de judecată, blocul ACUM se va adresa direct Curţii Constituţionale, explicând că nu ar exista proceduri juridice care să poată conduce la soluţii adecvate obţinute în instanţele de fond, conform media de peste Prut.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel