ALEGERI MOLDOVA 2016. Dungaciu, provocare pentru Maia Sandu în turul doi

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi decis în al doilea tur de scrutin la 13 noiembrie, când se vor confrunta candidatul socialist, Igor Dodon, și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Dan Dungaciu a spus că dacă Maia Sandu nu își va schimba discursul în turul doi, nu va avea șanse să-l învingă pe Igor Dodon.

[citeste si]

"Care va fi diferența între Maia Sandu și Igor Dodon în turul doi? Asta trebuie să ne preocupe. Foarfeca polarizării Maia Sandu - Igor Dodon a făcut ca restul combatanților să dispară din peisaj pentru că într-o polerizare extremă alte voci nu mai contează, dar acele voci contează pentru că în turul doi va fi nevoie de toate voturile pe care Maia Sandu poate să le capteze", a zis Dan Dungaciu.

"Altă idee pe care merită să o discutăm este care va fi mesajul de campanie al Maiei Sandu. Mesajul din turul întâi nu mai este suficient pentru a aduna suficiente voturi. Tu, care ai guvernat în ultima vreme, nu poți să începi o discuție despre Dodon care a guvernat în urmă cu zece ani. Igor Dodon este reprezentantul Federației Ruse în Republica Moldova și trebuie demistificat ca atare", a adăugat analistul politic.

"Nu este ca în competiția Ponta - Iohannis în care cei doi au concurat și în turul doi pe aceeași miză, anticorupția. În Moldova, turul întâi a fost despre anticorupție și anti-oligarh, în turul doi trebuie să fie geopolitic.

Maia Sandu are obligația să vină cu un discurs care să capteze electoratul pe viziuni geostrategice. Nu l-a practic, va trebuie să învețe să o facă. Trebuie să urmărim turul doi din această perspectivă. Dacă nu va reuși să-și crească baza de votare, dar să nu și-o piardă pe cea inițială, atunci Maia Sandu, din păcate, nu are o șansă în fața lui Igor Dodon", a subliniat Dan Dungaciu la Noroc TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel