Alegeri locale. Eugen Tomac: Surpriză fantastică celor din PSD şi PNL

Basescu - Tomac
Basescu - Tomac

Eugen Tomac, președintele PMP, a anunțat că pregătește o surpriză ”fantastică” pentru alegerile locale. 

Partidul Mişcarea Populară va avea 2.500 de candidaţi pentru primării la alegerile locale şi va propune un candidat şi la Primăria Capitalei, a anunţat, duminică, preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, scrie Agerpres. 

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Executiv al PMP, desfăşurată la sediul Parlamentului, unde a participat şi Traian Băsescu.

"Am luat cea mai importantă decizie astăzi. Le vom oferi o surpriză fantastică celor din PSD şi PNL. PMP are 2.500 de candidaţi pentru primăriile din ţară, 1.300 de candidaţi pentru consiliile judeţene şi peste 35.000 de candidaţi pregătiţi să intre în bătălii pentru consiliile locale. România are un calendar foarte clar pentru alegerile locale şi partidul nostru a decis, astăzi, să intre în competiţie cu actorii politici existenţi peste tot în ţară în alegerile locale. PMP este pregătit să devină al treilea partid ca număr de aleşi locali în urma alegerilor locale din acest an. Vom avea candidaţi valoroşi în toate municipiile din ţară, în toate oraşele şi aproape în toate comunele", a spus Tomac, într-o conferinţă de presă.

PMP, despre alegerile anticipate

Tomac a precizat că PMP nu se teme de alegerile anticipate şi consideră că anul acesta este unul pierdut pentru a implementa proiectele de care românii au nevoie.

"Credem că toată această gâlceavă, toată această dezbatere de nevoia de a programa alegerile anticipate, de care noi nu ne temem, este doar un joc politic la care românii asistă cu neputinţă şi cu oarecare dezamăgire pentru că, dincolo de calculele politice, sunt nişte realităţi. Riscăm să ratăm un nou an, în care nu vom avea niciun kilometru de autostradă în plus, niciun spital nou regional şi multe alte proiecte abandonate. Nu ne temem de alegerile anticipate. Le considerăm doar un capriciu politic şi credem că este esenţial ca oamenii politici să se gândească mai întâi la cetăţeni, la priorităţile României şi, dincolo de aceste lucruri, să nu existe altceva. În rest, sunt doar orgolii politice, pe care le înţelegem până la un anumit punct, dar nu le putem susţine şi nici tolera", a spus Tomac.

Candidat la Primăria Capitalei

Preşedintele PMP a anunţat că partidul va avea un candidat la Primăria Capitalei, însă a evitat să spună dacă acesta va fi Theodor Paleologu.

"Domnul Paleologu se va implica împreună cu colegii noştri activ în campania electorală, alături de PMP. În perioada următoare, urmează să prezentăm toată echipa noastră pentru Bucureşti. De doi ani de zile, PMP insistă că, atât pentru alegerile generale, cât şi pentru alegerile locale, să avem candidaţi comuni. Celelalte partide au tratat cu indiferenţă acest îndemn. Prin urmare, democraţia ne obligă să acţionăm. Noi nu putem să mergem în campania la alegerile locale pe acest principiu, că nu trebuie să ne exprimăm sau să propunem candidaţi pentru că este avantajat sau dezavantajat cineva. Dacă nu am fi făcut acest îndemn dintotdeauna, ar fi putut oricine să ne reproşeze acest lucru. Nici astăzi, când fac această declaraţie, nu este târziu să se întâmple acest lucru. Dar, atât timp cât fiecare partid îşi setează priorităţile, altfel decât privind la interesul comunităţii, este limpede că şi în Bucureşti şi în alte localităţi oamenii îşi doresc alţi candidaţi să conducă primăriile. Nu ne-a răspuns nimeni la acest îndemn, nu a vrut nimeni să discute, în cazul de faţă la Bucureşti, unde avem 10%. Am fost dispuşi să susţinem un candidat unic, dar pentru că şi Alianţa USR-PLUS are doi candidaţi şi PNL vrea să îşi propună propriul candidat, considerăm că este dreptul nostru legitim să mergem pe un candidat", a mai precizat Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel