Alegeri locale. Corina Crețu, apel către Guvern: Este timpul!

Surse foto: Facebook
Surse foto: Facebook

În contextul alegerilor locale, care vor avea loc în România, Corina Crețu, fostul comisar european pentru politică regională, a transmis un punct de vedere în ceea ce privește activitatea Guvernului și fondurile europene.

"În cinci luni vor avea loc alegeri locale în toată țara. Așa cum e legitim, vor exista așteptări foarte mari ale cetățenilor cu privire la mandatul pe care îl acordă, prin vot, celor care vor conduce administrația locală. Însă - foarte realist - câte dintre proiectele pe care le așteaptă cetățenii pot fi cu adevărat realizate la nivel local în condițiile unei centralizări excesive și a unei birocrații stufoase?

E timpul ca Guvernul României să acorde mai multă autonomie administrațiilor locale în gestionarea fondurilor europene, pentru că acestea cunosc cel mai bine nevoile orașelor și ale municipalităților lor și pot îndeplini mai eficient obiectivele Agendei Urbane fără a trece prin întreaga birocrație de la nivel central", a scris Corina Crețu pe Facebook.

"Susțin punctul de vedere al Asociației Municipiilor din România"

"Pe parcursul mandatului meu de Comisar European am alocat 2 miliarde EUR pentru dezvoltarea orașelor mari, ulterior modificând aria de eligibilitate și către orașele mici și mijlocii. Ca atare, susțin pe deplin punctul de vedere al Asociației Municipiilor din România și cred că pentru perioada 2021-2027 banii europeni ar trebui alocați direct orașelor, astfel încât primăriile să decidă singure ce e necesar să se facă pentru comunitățile lor.

Astfel, se vor putea realiza două obiective: pe de o parte - cel mai important - proiectele cu adevărat relevante pentru comunitate vor putea fi realizate, iar pe de cealaltă parte, încrederea în actul politic va fi mult mai mare. Toate cele bune!", a mai scris Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel