Alegeri locale, candidați. Orban: Nu le este permis. Criteriu eliminatoriu

Candidaţii PNL la alegerile locale pentru municipiile reşedinţă de judeţ, Bucureşti şi sectoarele Capitalei vor fi desemnaţi în urma unei campanii interne care se va desfăşura în perioada 15 noiembrie 2018 - 15 martie 2019 şi a unui sondaj de opinie, a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Decizia a fost luată de Biroul Politic Naţional al PNL, a precizat el, adăugând că sondajele de opinie se vor realiza ulterior campaniei interne, până la data de 15 aprilie 2019. Potrivit lui Orban, candidaturile se depun până la data de 15 noiembrie, iar până la 15 martie anul viitor, candidaţii vor intra în campanie, atât internă, cât şi în exteriorul PNL.

"Fiecare candidat trebuie să vină cu un program de guvernare locală care să ofere soluţii pentru rezolvarea marilor probleme din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi, de asemenea, şi cu un plan de campanie. Candidaţilor care sunt înscrişi în cursă în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ nu le este permis să îşi atace contracandidaţii din PNL, acest criteriu fiind un criteriu eliminator.

Comunicarea publică a candidaţilor va fi exclusiv pozitivă, o comunicare în care candidaţii vor prezenta soluţiile pe care le au la problemele cu care se confruntă locuitorii din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi din Bucureşti", a declarat Orban, la finalul Biroul Politic Naţional al PNL.

Sondajele de opinie

"Desemnarea candidaţilor va fi făcută în conformitate cu procedura statutară, pe baza rezultatelor sondajului de opinie, urmând a fi desemnaţi candidaţii care au cel mai bun program de guvernare locală şi care în sondajul de opinie au cea mai mare încredere, notorietate, intenţie de vot, corespund profilului agreat de cetăţenii localităţii şi au cel mai mare potenţial de creştere", a explicat Ludovic Orban.

Întrebat dacă interdicţia în campania internă pentru locale privind critica la adresa unui contracandidat se va aplica şi cazul europarlamentarelor, el a spus: "Nu e prevăzută în hotărârea respectivă a Consiliului Naţional, dar cunoaşteţi foarte bine, am spus public că voi aplica cu stricteţe litera şi spiritul statutului şi că nu voi mai tolera niciun atac împotriva PNL, a conducerii PNL din interiorul partidului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel