ALEGERI ITALIA. Monti, atac după revenirea lui Berlusconi: Italienii au memoria scurtă

Reîntoarcerea surprinzătoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi în prim-planul scenei politice arată că italienii au ''memorie scurtă'', a declarat ex-prim-ministrul Mario Monti, într-un interviu pentru cotidianul german Die Zeit, înaintea alegerilor parlamentare de duminică din Italia, transmite joi dpa.

Berlusconi conduce un bloc conservator plasat pe primul loc în sondaje, şi, chiar dacă nu poate candida din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală, este creditat cu rolul decisiv în formarea noului guvern, în fruntea căruia şi-ar putea instala un aliat apropiat.

Dnul Berlusconi este o personalitate incredibil de puternică şi de rezistentă.Iar revenirea sa arată că oameni au memorie scurtă, a afirmat Monti, un tehnocrat care a preluat conducerea guvernului de la Berlusconi în 2011, într-un moment în care Italia era aproape de faliment.

[citeste si]

Mario Monti l-a descris pe magnat ca tatăl tuturor populiştilor, dar a afirmat că pieţele nu sunt îngrijorate de promisiunile electorale extrem de generoase pe care acesta şi alţi politicieni le-au lansat în campanie. Nimeni nu se aşteaptă ca aceste promisiuni să fie respectate, a explicat Monti.

În ce priveşte rezultatul larg anticipat al unui parlament fără o majoritate, fostul comisar european a declarat că se aşteaptă la o mare coaliţie între Partidul Democrat (de centru-stânga), aflat în prezent la guvernare, formaţiunea lui Berlusconi, Forza Italia, şi - posibil - Liga Nordului (de extremă dreapta), drept cea mai probabilă soluţie la un impas postelectoral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel