ALEGERI ITALIA. Luigi di Maio: Mişcarea 5 Stele revendică dreptul de a forma Guvernul

 Şeful politic al Mişcării 5 Stele (M5S) din Italia, Luigi Di Maio, a revendicat luni dreptul de a forma un guvern, în contextul în care această formaţiune antisistem a devenit primul partid din Italia după alegerile legislative de duminică, relatează AFP. 

Avem responsabilitatea de a da un guvern Italiei (...). Suntem o forţă politică ce reprezintă ţara întreagă, ceea ce nu pot spune despre alte formaţiuni, şi aceasta ne propulsează inevitabil la guvernarea ţării, a declarat Di Maio, în vârstă de 31 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma. 

Mişcarea 5 Stele şi-a triplat numărul de parlamentari, ceea ce noi am anunţat în timpul campaniei, a adăugat Luigi Di Maio, care le-a mulţumit celor 11 milioane de alegători care au avut încredere în candidaţii mişcării. 

Există regiuni întregi unde am obţinut peste 50 %, zone în care am obţinut 75 % din voturi, a afirmat el cu satisfacţie. 

Marile teme 

Luigi Di Maio a evocat, de asemenea, marile teme care vor trebui să constituie programul de lucru al viitoarei legislaturi: sărăcia, risipa, imigraţia, securitatea sau locurile de muncă. 

Avem ocazia istorică de a răspunde la aceste probleme, avem ocazia de a realiza lucrurile pe care le aşteptăm de 30 de ani, a mai spus Di Maio. 

Înfiinţată în 2009 ca urmare a respingerii vechii clase politice, M5S a obţinut circa 32 % din sufragii la alegerile legislative de duminică, devenind astfel primul partid al ţării. Coaliţia formată în principal din dreapta (Forza Italia) şi extrema-dreaptă (Liga Nordului) are circa 37% din voturi, din care Ligii Nordului îi revin 18%, în timp ce blocul de stânga a coborât la aproximativ 23%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel